VCA cursus

VCA betekent Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, maar is veel meer. VCA is een veelzijdig en compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven objectief en structureel kunnen worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem (VGM is Veiligheid, Gezondheid, Milieu). Steeds meer opdrachtgevers besteden werk alleen uit aan VCA-gecertificeerde bedrijven. Zorg er dus voor dat u als ZZP’er VCA-gecertificeerd bent!

VCA Basis & VCA-VOL

Polenconsult verzorgt  in samenwerking met Q-as Coaching (link: Q-as Coaching) een eigen VCA Basis als VCA VOL cursus in  het Pools, Nederlands en Engels waarbij de afgelopen jaren zeer goede resultaten zijn behaald. Op verzoek kunnen referenties worden verstrekt.

Deze tweedaagse cursus Basisveiligheid bereidt uw werknemers  voor op veilig werken in Nederland. Daarmee wordt hun inzetbaarheid vergroot. De cursus is volledig gebaseerd op de Nederlandse wetgeving en bevat de volgende onderwerpen: 

 1.     Arbo-wet, verplichtingen en aansprakelijkheid in de praktijk
 2.     Risico's, gevaren en preventie
 3.     Veilig werken met gereedschap, apparaten en machines
 4.     Fysieke belasting: tillen, struikelen, uitglijden en vallen
 5.     Veilig werken op hoogte
 6.     Veilig werken met hijswerktuigen en heftrucks
 7.     Veilig werken met elektriciteit
 8.     Veilig werken met gevaarlijke stoffen
 9.     Brand- en explosiegevaar –preventie en bestrijding
 10.     Werken in besloten ruimten
 11.     Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Werkvorm

Doceren theorie, interactief behandelen van praktijkvoorbeelden, oefenopgaven en proefexamen

Duur

2 dagen (inclusief het examen, afgenomen door een in Nederland gecertificeerd en erkend examenbureau).

Kosten

Op aanvraag, afhankelijk van aantal cursisten en organisatie van de cursus.

De kosten zijn  inclusief lesmateriaal,  examenbegeleiding, proefexamens, examen- en certificaat/pasje kosten. Tijdens de les wordt aan de cursisten lunch, thee, koffie aangeboden.

Subsidie

De VCA-cursus van Polenconsult komt in aanmerking voor verschillende subsidies. Zo is het mogelijk subsidie aan te vragen bij het opleidings- en ontwikkelingsfonds (O&O-fonds) van uw branche en via het Europees Sociaal Fonds. Daarnaast is onze VCA-cursus ook opgenomen in de subsidieregeling van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking (OOM).

Polenconsult heeft als professionele opleider niet de mogelijkheid om de subsidieaanvraag voor u te verzorgen. Dit kan enkel gedaan worden door de betreffende persoon binnen uw organisatie. Wij kunnen u wel adviseren bij de aanvraag voor subsidie. Polenconsult biedt geen garanties voor de toekenning van deze subsidie en kan hier in geen enkel geval aansprakelijk voor worden gesteld.

Training en  Workshops       

Voor buitenlanders die naar Nederland komen is bijna alles anders dan in hun eigen land. Het tempo waarin uw buitenlandse werknemers kennismaken met de nieuwe cultuur en leefomgeving is zeer belangrijk en heeft invloed op hun prestaties.
Onze cursus ‘Culturele Sensaties’ zorgt ervoor dat u en/of uw werknemers snel en zonder problemen in Nederland kunnen acclimatiseren. 

Inhoud van de cursus

De cursus behandelt alle aspecten van het wonen en werken in Nederland. De deelnemers ontvangen informatie waarmee ze hun weg in Nederland snel kunnen vinden. De training wordt gegeven in de taal van de deelnemers en is daarom bijzonder effectief.
De trainingen kunnen in het Pools, Nederlands en Engels worden gegeven.

Ervaren docenten

De docenten, die jarenlang in beide culturen leven, kunnen op vele vragen van de deelnemers antwoord geven.

In-company en op maat

De training kan desgewenst in-company worden gegeven en kan, in overleg, worden aangepast aan de specifieke situatie in uw organisatie. Combinaties van taal- en cultuurtrainingen zijn eveneens mogelijk.

Overige trainingen

Tevens biedt Polenconsult workshops aan Nederlandse managers aan, zodat zij zich goed kunnen voorbereiden op het zakendoen in Polen.

Foto boven: In Warschau wordt hard gewerkt aan het nieuwe nationale stadion. De veiligheidsregels hiervoor zijn in Polen anders dan in Nederland...